Bedrijven

Deliveroo zwicht voor protesterende bezorgers en draait tariefverlaging terug

31 augustus 2019 13:11 Aangepast: 02 september 2019 13:36

Deliveroo draait de tariefverlaging die eerder deze week werd ingevoerd, per direct terug. Dat doet het bedrijf na klachten hun bezorgers. In verschillende steden gingen zij de straat op om te protesteren tegen de nieuwe tarieven.

Maandag werd een nieuw tariefsysteem ingevoerd. Deliveroo kent variabele tarieven, afhankelijk van de afstand. Het bedrag per kilometer werd lager, maar de bezorgers kregen wel een bonus als ze drie ritten achter elkaar deden.

Volgens Deliveroo kon het bedrag daardoor in sommige gevallen hoger uitkomen dan voorheen, maar de bezorgers zagen dat anders. Zo lieten ze RTLZ zien dat ze voor een aangeboden rit nog maar 3,50 kregen, waar ze in het verleden naar eigen zeggen 5 euro voor kregen.

Deliveroo heeft een mail gestuurd naar haar bezorgers waarin het schrijft dat de tariefsverlaging is teruggedraaid. "We keren terug naar de oude tariefstructuur. Uit gesprekken bleek dat de introductie van de nieuwe incentives voor veel bezorgers niet goed werkt", meldt een woordvoerder aan RTLZ.

Het bonusbedrag was niet zichtbaar in de app, wat volgens Deliveroo voor verwarring leidde. "De incentive was onderdeel van de fee. Het grootste deel was gebaseerd op de afstand en een deel zou dan van de incentive komen. We hebben nu besloten om de fee weer te verhogen en de incentive eruit te halen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bezorgers van Deliveroo voeren actie, tarieven verlaagd

Tussen 11 en 13 euro per uur

"Aangezien de nieuwe fee structuur niet werkt voor veel riders, brengen we de die terug naar hoe deze was voor de wijziging. Zoals je weet blijven wij streven naar verdiensten tussen de 11 en 13 euro (excl. fooien) per uur", schrijft Deliveroo aan haar bezorgers.

Gisteravond brak een wilde staking uit, bezorgers in Eindhoven en Den Bosch legden het werk neer om te protesteren tegen de tariefsverlaging die Deliveroo doorvoerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deliveroo moet 640.000 euro aan achterstallig pensioen betalen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van