Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Belangrijke testvlucht Boeing 737 Max in oktober'

26 augustus 2019 09:31
Een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines. Beeld © EPA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voert waarschijnlijk in oktober een testvlucht uit met de Boeing 737 MAX om te bepalen of het toestel toestemming krijgt om weer te vliegen.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De test is een belangrijke tussenstap om de bestseller van Boeing weer de lucht in te krijgen. De timing ervan komt in grote lijnen overeen met de inschatting van Boeing dat hun toestel in het vierde kwartaal weer gebruikt mag worden.

Weinig nieuwe zorgen

De Boeings 737 Max worden momenteel wereldwijd aan de grond gehouden na twee ongelukken in Indonesië en Ethiopië. Daarbij kwamen in totaal 346 mensen om het leven. De ongelukken ontstonden vermoedelijk door hetzelfde technische probleem met het veiligheidssysteem.

De vliegtuigbouwers van Boeing hebben zich bijna door de berg aan vragen heen gewerkt die de FAA en andere luchtvaartautoriteiten hen gesteld hebben naar aanleiding van de crashes. Op dit moment zijn er weinig nieuwe zorgen over het gewraakte toestel, zeggen de ingewijden.

De FAA zelf geeft aan dat er al meer dan 11.000 uur aan de Boeing 737 Max gewerkt is, maar heeft geen specifieke datum voor ogen waarop het toestel weer de lucht in mag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van