Bedrijven

'Volkswagen-ceo wil belang in Tesla kopen'

22 augustus 2019 16:28 Aangepast: 23 augustus 2019 11:43
Beeld © ANP

Volkswagen-ceo Herbert Diess zou interesse hebben om een belang te kopen in Tesla, de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s. Daarmee zou Diess toegang willen krijgen tot Tesla-technologie. 

Dat meldt Reuters op basis van een artikel in het Duitse Manager Magazin. Door een aandeel te nemen in de autobouwer, waar Elon Musk de scepter zwaait, zou Volkswagen gebruik kunnen maken van de batterij-technologie en de software die Tesla gebruikt.

"Als Diess de kans krijgt, dan doet hij het direct", zegt een hooggeplaatste Volkswagen-medewerker die niet bij naam genoemd wordt, in een interview met Manager Magazin.

Niet zonder toestemming

Een groot belang in Tesla kopen gaat niet zonder slag of stoot, schrijft het blad. De machtige Duitse familie Piëch en Porsche hebben namelijk een meerderheidsaandeel in Volkswagen in handen. Zij zouden toestemming moeten geven en het geld op moeten hoesten om een belang in Tesla te kopen. 

Een bron die hier meer van zou weten, zegt dat het Volkswagen-bestuur op dit moment niet in ieder geval nog niet met Tesla om tafel zit. Hoewel Diess en Musk elkaar vaker zien, zou Musk pogingen van Volkswagen om samen te werken, vooralsnog in de wind hebben geslagen. 

Een woordvoerder van Volkswagen ontkent dat de Duitse autofabrikant interesse heeft in een belang in Tesla. "Het is pure speculatie", zegt de woordvoerder tegen CNBC

Meer elektrische auto's

Volkswagen heeft voor de komende jaren flinke plannen met de elektrische auto. Tot 2028 wil het bijna 70 nieuwe elektrische modellen op de markt brengen.

De komende tien jaar moeten er meer dan 22 miljoen elektrische voertuigen uit de Duitse fabrieken rijden. Om tot die aantallen te komen, investeert Volkswagen de komende jaren 30 miljard euro. In 2030 moet 40 procent van de geproduceerde auto's elektrisch zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore