Ga naar de inhoud
Bedrijven

Nederlandse 'slimme kluis' naar Duitsland na miljoeneninvestering

Directeur George Rietbergen. Beeld © RCCS

Veilig geld afstorten en waardetransport dat beschermd is tegen overvallen. Dat is het idee van de slimme kluis van geldtransporteur RCCS. Die is zo succesvol in eigen land, dat er nu uitbreiding volgt naar Duitsland. Investeerders stoppen 10 miljoen euro in het bedrijf.

Een kluis naast de kassa, waar meteen een geldteller inzit. Dat is een beetje het idee van de slimme kluis van RCCS. Winkeliers kunnen op die manier cash geld meteen afstorten.

"Het geld is op dat moment van ons. Of eigenlijk van de bank. De ondernemer hoeft er niet meer naar om te kijken. Het is lekker om als ondernemer je geld meteen op je bankrekening te hebben staan", legt directeur George Rietbergen uit. Niet meer met de dagomzet naar de bank lopen dus.

Overvalproof

De slimme kluis is voorzien van een internetverbinding. Daardoor kan de inhoud bij diefstal op afstand onklaar worden gemaakt. Er zit namelijk ook inkt in de geldcassettes. De volle cassettes worden door het waardetransportbedrijf uit de kluizen gehaald.

"De ondernemer betaalt één bedrag voor de huur of koop van de kluis, plus de service. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid cash."

Investering

Waar de meeste van dit soort transportbedrijven rijden in zware, bepantserde bussen, hoeft RCCS dat door de beveiligingstechniek naar eigen zeggen niet.

In Nederland staan inmiddels al duizenden van deze kluizen. Met de investering, onder meer van ING, wil RCCS groeien in het buitenland. Er lopen al meerdere proeven bij tankstations en fastfoodketens in Duitsland. Op termijn wil RCCS ook in andere landen de kluis op de markt brengen.

De waardetransporteur is afgelopen halfjaar flink gegroeid. Dat komt door een overname van honderden klanten van de failliete branchegenoot SecurCash.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl