Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Blogplatform Tumblr ooit gekocht voor 1,1 miljard, nu 'verkocht voor 3 miljoen'

13 augustus 2019 09:41 Aangepast: 13 augustus 2019 11:31
Tumblr. Beeld © ANP

Telecomgigant Verizon doet blogplatform Tumblr van de hand en verkoopt het naar verluidt voor slechts 3 miljoen dollar aan de eigenaar van een ander blogplatform, Wordpress. Toen bloggen nog hip was, was Tumblr 1,1 miljard waard.

Automattic Inc., de eigenaar van Wordpress, heeft het platform gekocht voor een niet nader genoemd bedrag. Tegen nieuwssite Axios zeggen bronnen dat Tumblr verkocht zou zijn voor slechts 3 miljoen dollar. Dat is inclusief de 200 werknemers van Tumblr. 

Mobiele interface

Yahoo kocht Tumblr in 2013 voor 1,1 miljard dollar. Vier jaar later, in 2017, lijfde Verizon Yahoo in, inclusief Tumblr. 

De nieuwe eigenaar ziet in Tumblr een aanvulling voor Wordpress. Het plan is om de diensten en functionaliteiten te delen. Tumblr heeft namelijk een mobiele interface die Wordpress goed kan gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat de rest van de plannen voor het platform zijn.

Gratis blogdienst

Tumblr is een gratis blogdienst waar gebruikers van alles en nog wat kunnen delen. Andere platforms zoals Facebook, Snapchat, Instagram en Reddit hebben Tumblr inmiddels ondergesneeuwd, schrijft The Wall Street Journal.

Tumblr host ongeveer 475 miljoen blogs. Het was ooit ook de plek waar men zich in 2015 het hoofd brak over de kleur van De Jurk.

'Iconisch merk'

Tumblr is een van de meest iconische merken van het internet, zegt Matt Mullenweg, CEO van Automattic, in het persbericht dat de verkoop bevestigt. "Het is een essentiële plek om nieuwe ideeën, culturen en ervaringen te delen. Miljoenen mensen kunnen er gemeenschappen maken en uitbouwen rondom gedeelde interesses." Automattic heeft al onder meer WooCommerce, Jetpack, Simplenote en Longreads in hun portfolio zitten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore