Bedrijven

ING boekt 1,4 miljard euro winst in tweede kwartaal

01 augustus 2019 07:38 Aangepast: 01 augustus 2019 08:17
ING-topman Ralph Hamers. Beeld © ANP

ING heeft het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van ruim 1,4 miljard euro, een fractie meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De resultaten zijn door de bank genomen iets beter dan waarop analisten hadden gerekend.

De omzet steeg met 4 procent tot een kleine 4,7 miljard euro. Analisten rekenden op 4,5 miljard. De bank zelf is dan ook dik tevreden met het tweede kwartaal.

Meer uitgeleend

"We hebben in het tweede kwartaal goede resultaten behaald, met solide winstgevendheid en gezonde groei wat betreft kredietverlening en klanttegoeden", aldus ceo Ralph Hamers in een statement.

De resultaten van de bank werden geholpen doordat de bank meer leningen verstrekte en de marges op hypotheken zag verbeteren. Aan de andere kant verdiende de bank minder op het spaargeld van klanten en moesten er hogere kosten worden gemaakt om aan de regels tegen witwassen te voldoen.

Meer aandacht voor witwassen

De bank zet stappen om het interne antiwitwasbeleid te verbeteren. Er zijn inmiddels meer dan 3000 medewerkers aan de slag om onregelmatigheden op te sporen, honderden meer dan een kwartaal geleden.

Daarnaast werkt de bank eraan om tekortkomingen op dit vlak te verbeteren in Italië. Zolang de gesprekken daarover lopen met de Italiaanse centrale bank geldt in het Zuid-Europese land een klantenstop.

Toch wist ING een flinke hoeveelheid nieuwe klanten aan zich te binden. Het aantal klanten dat ING als primaire bank gebruikt steeg met 300.000 wereldwijd, tot 12,9 miljoen. In totaal heeft de bank nu 38,6 miljoen klanten. Over Nederland werden geen cijfers over klanten gegeven. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van