Bedrijven

Italiaans lingeriemerk Intimissimi komt naar Nederland

29 juli 2019 16:17 Aangepast: 29 juli 2019 18:40
Een modeshow van Intimissimi vorig jaar in Verona met in het midden het Russische model Irina Shayk. Beeld © Getty

De Italiaanse lingerieketen Intimissimi komt naar Nederland. Moederbedrijf Calzedonia opent de eerste vestigingen in Amsterdam, Amstelveen en Leidschendam.

Dat bevestigen de winkelcentra na berichtgeving van vaksite Retailtrends. Calzedonia is wereldwijd bekend als verkoper van badkleding en beenmode en huurde afgelopen najaar een eerste winkel aan de Nieuwendijk in Amsterdam.

Daar komen nu de eerste vestigingen van zijn lingeriemerk Intimissimi bij. Naast de Amsterdamse Kalverstraat opent het modebedrijf een Intimissimi-winkel in winkelcentrum Stadshart Amstelveen.

Verbouwing in volle gang

In Amstelveen wordt ook nog een winkel van zustermerk Calzedonia zelf geopend, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Z. "Wij zijn er blij met de komst van deze twee winkels naar Amstelveen. De verbouwing is in volle gang en de winkels zullen later dit jaar openen."

Ook het vernieuwde grote winkelcentrum in Leidschendam, Westfield Mall of the Netherlands, krijgt een vestiging van beide winkels. Die openen tijdens de grote opening van het winkelcentrum in 2020, laat een woordvoerder van ontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield weten.

Een vestiging van Intimissimi in Polen. Een vestiging van Intimissimi in Polen.

Wereldspeler met 2.000 winkels

Calzedonia werd in 1987 opgericht in Dossobuono, een stadje in de Italiaanse provincie Verona. Het bedrijf, dat in 1996 de eerste Intimissimi-winkel opende, groeide uit tot een wereldwijde speler met inmiddels ruim 2.000 winkels in 24 landen. 

Onder moederbedrijf Calzedonia vallen ook de merken Tezenis, Falconeri, Signorvino en Atelier Emé. Calzedonia telt 32.000 werknemers, waarvan zo'n 3.000 in Italië werken.

Intimissimi zette in het verleden meerdere bekende modellen en actrices in ter promotie, onder wie Gisele Bündchen, Dakota Johnson en Sarah Jessica Parker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van