Bedrijven

Nooit meer oververhit in je overhemd: Sony ontwikkelt aircoshirt

26 juli 2019 14:00 Aangepast: 26 juli 2019 14:35
Een man zweet zich een ongeluk. Beeld © iStock

Voor deze hittegolf ga je er niet veel meer aan hebben, maar er gloort hoop voor de notoire druppelaars en plakruggen onder ons. Het Japanse Sony heeft een shirt ontwikkeld dat werkt als je persoonlijke airco.

De gadget, genaamd Reon Pocket, komt voort uit het startupprogramma van Sony en wordt op dit moment gecrowdfund, meldt Quarz. Van het doel van 66 miljoen yen (zo'n 540.000 euro) is inmiddels de helft opgehaald.

Persoonlijke koelkast

Het snufje bestaat uit drie delen: een speciaal shirt, een apparaatje om de temperatuur te regelen en een app om de gewenste temperatuur in te stellen.

In feite werkt de gadget op dezelfde manier als veel koelkasten. Door een stroompje te sturen door een element wordt aan de ene kant warmte opgenomen en aan de andere kant weer afgegeven. Zo'n element hang je achterin het speciale t-shirt, dat je onder je gewone kleren kunt dragen.

Werkt ook omgekeerd

Via de app kun je dan de gewenste temperatuur instellen. Ook fijn voor de kouwelijke mens: het werkt ook omgekeerd. Dus in de winter kun je het thermostaatje een paar graden warmer zetten.

Omgerekend kost een basissetje van app, shirt en element 116 euro. Maar je moet hem wel importeren uit Japan, want ergens anders wordt het apparaat vooralsnog niet verkocht.

Niet de hele dag

Overigens moet je niet verwachten dat je de hele dag rond kan lopen met jouw droomtemperatuur: een volle batterij doet 1,5 uur dienst. Handig voor je reis van huis naar werk of een afspraak bijvoorbeeld.

Een promotiefilmpje voor Reon Pocket.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van