Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Unilever voldoet aan verwachtingen, geholpen door wisselkoers

25 juli 2019 08:22 Aangepast: 25 juli 2019 08:33
Het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Beeld © ANP

Unilever heeft in de eerste helft van dit jaar de onderliggende omzet verhoogd, geholpen door prijsverhogingen en gestegen volumes. Dat liet het Brits-Nederlandse levens- en verzorgingsmiddelenconcern donderdag weten.

De onderliggende omzet, gecorrigeerd voor eenmalige posten en de verkoop van bedrijfsonderdelen, klom met 3,3 procent vergeleken met een jaar eerder. De totale omzet zakte met bijna 1 procent tot 26,1 miljard euro, maar dat kwam door de verkoop van de margarinetak vorig jaar.

Unilever profiteerde wel van gunstige wisselkoerseffecten. De onderliggende operationele winst was iets meer dan 5 miljard euro. De nettowinst op onderliggende basis was ruim 3,6 miljard euro.

Cijfers zoals verwacht

De cijfers zijn in lijn met de verwachtingen die analisten vooraf hadden. Volgens Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer, zitten de cijfers aan de bovenkant van de bandbreedte van de verwachtingen, maar worden die niet overtroffen.

Unilever handhaafde zijn verwachting voor de onderliggende groei dit jaar. Daarbij voorspelt het bedrijf dat de omzetgroei in 2019 uitkomt aan de onderkant van de meerjaarsverwachting van 3 tot 5 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van