Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Blokker Holding krijgt nieuwe naam, wil verwarring voorkomen

23 juli 2019 11:05
Een Blokker-winkel, niet te verwarren met Blokker Holding, de eigenaar van de winkel. Beeld © ANP

Blokker Holding, het moederbedrijf van winkelketens Blokker en Big Bazar, verandert van naam. Door de houdstermaatschappij te hernoemen tot Mirage Retail Group wil eigenaar en topman Michiel Witteveen naamsverwarring voorkomen. De Blokker-winkels houden wel gewoon de naam Blokker op de gevel.

Blokker is sinds 1896 te zien in Nederlandse winkelstraten. Onder eigenaar Blokker Holding hingen op een gegeven moment een hoop winkelketens. Dat zorgde afgelopen jaren wel eens voor verwarring.

Het was niet altijd duidelijk welke Blokker werd bedoeld: de winkelketen of het moederbedrijf. Zo was Blokker vaak in het nieuws terwijl het helemaal niet over de Blokker-winkels ging, maar bijvoorbeeld over ketens als Xenos of Intertoys.

Kans op verwarring niet zo groot meer

"Voor de naamswijziging is onder meer gekozen om naamsverwarring te voorkomen met de bekende retailformule Blokker in Nederland en België", stelt de Mirage Retail Group in een persbericht

Toch is de timing en reden die Witteveen geeft voor de naamswijziging opmerkelijk. De kans op verwarring is inmiddels een stuk kleiner geworden nu de Blokker Holding ketens als Intertoys, Leen Bakker en Marskramer heeft afgestoten. 

Bovendien wil Witteveen, die het winkelbedrijf in april overnam van de familie Blokker, zich weer voornamelijk richten op de Blokker-keten, samen met Big Bazar. Dat zijn de enige twee ketens die nog onder de holding vallen.

Miniatuurvoorbeeld
Meer van RTL Z:

Michiel Witteveen koopt Blokker en Big Bazar: wie is hij?

Honderden vestigingen

In Nederland telt Blokker nog 5400 medewerkers, 352 eigen vestigingen en 77 franchisevestigingen. In België en Luxemburg gaat het om 670 medewerkers en 128 winkels. De in 2007 opgerichte discounter Big Bazar is goed voor ruim 2000 medewerkers met 120 winkels in Nederland en 11 in België.

Miniatuurvoorbeeld
Meer van RTL Z:

Familie Blokker verwikkeld in pikante vastgoedruzie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van