Bedrijven

Koopjedeal.nl failliet, bestellingen worden niet meer geleverd

09 juli 2019 10:28 Aangepast: 09 juli 2019 10:33
Een man struint Koopjedeal.nl af. Beeld © RTL Z

Aanbiedingensite Koopjedeal.nl stond al op de rand van faillissement, maar nu is het doek echt gevallen. Een mogelijk koper trok zich eerder al terug en vorige week werd uitstel van betaling verleend.

Begin deze maand meldde het bedrijf op de site dat het er alles aan zou doen om een partij te vinden die 'de website en de service zo snel mogelijk kunnen voortzetten'.

Problemen na brand

Dat is niet gelukt aldus bewindvoerder Victor Kruit. Via Koopjedeal.nl konden meubels worden gekocht maar ook elektronica en konden uitjes worden geboekt.   

De problemen voor het bedrijf met 48 medewerkers ontstonden na een brand in 2018 in het magazijn, die voor vele miljoenen euro's schade zorgde. Het faillissement is slecht nieuws voor klanten die al wel hadden betaald voor een bestelling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opgepast! Sites met dagaanbiedingen helemaal niet zo voordelig

Fluiten naar bestelling

Wie de bestelling nog niet binnen heeft hoeft er niet op te rekenen dat dit alsnog gebeurt. Deze klanten kunnen nog wel een vordering indienen bij de curator, maar staan achter in de rij als het gaat om vergoedingen. Eerst zijn bijvoorbeeld de eventuele eigenaar van het pand, de Belastingdienst en schuldeisers aan de beurt. 

Kruit blijft komende weken onderzoeken of er nog een doorstart inzit. Daarvoor hebben zich volgens hem diverse andere partijen gemeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van