Bedrijven

Facebook: wij zijn niet uitgenodigd voor socialmediatop in Witte Huis

09 juli 2019 09:43 Aangepast: 09 juli 2019 11:12
Beeld © EPA

Het Witte Huis organiseert op donderdag een top over sociale media, waar president Donald Trump ook zal spreken. Opmerkelijk genoeg heeft Facebook, het grootste social mediabedrijf ter wereld, geen uitnodiging ontvangen. 

Dat meldt persbureau Reuters, dat Facebook had gevraagd of het bedrijf een uitnodiging had ontvangen. Waarom het bedrijf niet is uitgenodigd, is onduidelijk.

Een ander groot social mediabedrijf, Twitter, wilde geen antwoord geven op de vraag of het was uitgenodigd en of het deel zou nemen aan de top. Google reageerde niet direct op vragen van RTL Z.

De top is volgens de aankondiging bedoeld 'om digitale leiders samen te brengen voor een robuust gesprek over de mogelijkheden en uitdagingen van de hedendaagse online omgeving'. President Trump zou ook bij de top aanwezig zijn.

Kiezer bereiken

Het is onduidelijk wie allemaal zijn uitgenodigd, maar via social media hebben verscheidene conservatieven laten weten dat zij erbij zijn, meldt Reuters. Onder hen Trump-supporter Bill Mitchell, een presentator van een online opinieprogramma. 

Facebook en ook Twitter worden veel gebruikt om potentiële kiezers te bereiken. Via Facebook werd in de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2016 valse informatie over de Democratische kandidaat Hillary Clinton verspreid door Russische trollen.

Belangrijk voor Trump

Trump heeft verschillende keren gezegd dat hij nooit had gewonnen zonder het gebruik van Facebook en Twitter om zijn kiezers te bereiken. Hij heeft van alle kandidaten die een gooi willen doen naar het presidentschap in 2020, het meeste geld uitgegeven aan reclame via Facebook, meldde de New York Times eind mei.

President Trump beschuldigt de twee social mediabedrijven er van dat deze juist 'bevooroordeeld' zijn ten opzichte van Democratische kandidaten, zonder daar overigens bewijs voor te geven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ECB bezorgd over Facebook Libra: 'We moeten snel schakelen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore