Bedrijven

Kogel door de kerk: outletcenter bij Zevenaar mag gebouwd worden

08 juli 2019 18:18
Een bezoeker van het outletcenter Batavia Stad bij Lelystad. Beeld © ANP

Jarenlange procedures ten spijt: de bouw van het outletcenter bij Zevenaar mag definitief beginnen. Veel lokale ondernemers vrezen de komst van het winkeldorp in Gelderland, nabij de Duitse grens.

In april heeft de gemeente Zevenaar de omgevingsvergunning voor de bouw van Fashion Outlet Zevenaar afgegeven. Omdat de inzagetermijn nu is verlopen, staat niets de bouw nog in de weg. Dat meldt bouwbedrijf VolkerWessels maandagmiddag.

Het outletcenter verrijst aan een nieuwe afslag aan de A12, op zo'n vijf kilometer van de Duitse grens. In het winkeldorp van 17.600 vierkante meter groot is straks plaats voor 85 tot 95 winkels en horecagelegenheden. Ook komen er 2300 parkeerplaatsen bij. Bezoekers betalen er 2 euro voor vijf uur parkeren.

Vrees voor faillissementen

Veel lokale ondernemers zijn bang dat het outletcenter hen weg zal concurreren. De vrees is dat omliggende steden zoals Doesburg, Doetinchem, Arnhem en Nijmegen de komende jaren zo te maken krijgen met faillissementen, zo liet brancheorganisatie INretail in het verleden meermaals weten.

Ontwikkelaar Stable is opgelucht dat er na jaren eindelijk gebouwd kan worden. "Eind 2013 hebben we voor het eerst gesproken met de wethouder van Zevenaar over ons plan. We zijn blij dat we nu kunnen beginnen, al hoort het er allemaal bij in Nederland", vertelt general manager Kees Woltering van Stable aan RTL Z.

Volgens hem kan het toekomstige outletcenter in Zevenaar qua winkelervaring vergeleken worden met Batavia Stad in Lelystad, dat ook is ontwikkeld door Stable. Ter vergelijking: Batavia Stad is ongeveer driemaal zo groot.

Duitse bezoekers

Fashion Outlet Zevenaar verwacht ook veel bezoekers uit Duitsland en België te trekken. Woltering: "De ligging van het outletcenter is wat dat betreft erg gunstig. Zeker omdat onze ervaring is dat Duitsers gemiddeld meer uitgeven tijdens een bezoek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van