Bedrijven

Jaguar Land Rover pompt honderden miljoenen in elektrische auto's

05 juli 2019 11:32 Aangepast: 05 juli 2019 12:14
Alle modellen moeten een elektrische versie krijgen, ook de Jaguar E-type. Beeld © Jaguar

Jaguar Land Rover investeert honderden miljoenen ponden in de productie van elektrische en hybride auto's in het Verenigd Koninkrijk. De autofabrikant wil een elektrische variant van alle modellen maken.

Er waren al plannen om een elektrische versie van de iconische E-type te maken. En in Castle Bromwich, een voorstad van Birmingham, wil het van oorsprong Britse merk nu de eerste elektrische Jaguar XJ produceren.

Eerder dit jaar kondigde de dochteronderneming van het Indiase Tata Motors al aan een assemblagelijn voor accu's in het Verenigd Koninkrijk op te zetten.

Duizenden banen veilig

De investering zorgt volgens de fabrikant ook voor zekerheid van duizenden banen. Dat is erg welkom in een tijd dat de Britse auto-industrie last heeft van brexitzorgen.

De aankondiging komt na een moeizame periode voor Jaguar Land Rover. Het bedrijf wil wereldwijd 4500 banen schrappen en boekte afgelopen jaar een fors verlies.

'Teken van vertrouwen'

De Britse handelsminister Greg Clark noemt de nieuwe investering een teken van vertrouwen in de Britse auto-industrie.

Die liep de afgelopen maanden nog flinke klappen op. Zo kelderde de productie van auto's in april door onzekerheid over de brexit. Ook kondigde het Amerikaanse Ford Motor vorige maand aan zijn fabriek in de stad Bridgend in Wales te sluiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tegenvaller voor Audi en Jaguar: elektrische auto's teruggeroepen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van