Bedrijven

'Ontslaggolf bij Deutsche Bank: 20.000 mensen eruit'

28 juni 2019 16:33 Aangepast: 28 juni 2019 16:35
Topman Christian Sewing van Deutsche Bank bij de presentatie van de jaarcijfers begin februari. Beeld © AFP

Deutsche Bank gaat mogelijk een flinke hoeveelheid banen schrappen. Het zou gaan om 20.000 banen, ongeveer 20 procent van het personeelsbestand.

Dat melden ingewijden aan zakenkrant The Wall Street Journal. Ook persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat werknemers er hun baan zullen verliezen. De zakenbankdivisie krijgt de grootste klappen. Deutsche Bank wil zelf geen commentaar geven.

De bank ligt al een paar maanden onder vuur. Zo werden fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank na een maand praten stilgelegd. De Duitse overheid steunde de plannen voor de fusie, maar medewerkers en vakbonden waren bang dat er 30.000 banen verloren zouden gaan. Ook aandeelhouders waren sceptisch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Deutsche Bank stopt voor 50 miljard slechte leningen in bad bank'

Interesse van ING

Nadat de fusie afketste zou ING interesse hebben getoond, zo meldden bronnen. Analisten hadden kritiek. Deutsche Bank draait slecht, ze wil daarom voor tussen de 30 en 50 miljard euro aan slechte leningen opzij zetten in een zogeheten bad bank. Daardoor zou de bank zich kunnen richten op de delen die wél goed draaien.

Intussen heeft ook de Amerikaanse overheid haar pijlen weer op de bank gericht. Die zou mogelijk niet genoeg gedaan hebben om witwassen te voorkomen. 

Deutsche Bank was lange tijd een van de weinige banken die in de jaren dat het niet goed ging met Trumps imperium, toch leningen aan de huidige president verstrekte. Om de bank zo ver te krijgen, beloofde Trump bankiers weekendjes weg op zijn vakantiehuis Mar-a-Lago.

Eerder werden kantoren van de bank onderzocht omdat medewerkers werden verdacht van witwaspraktijken die gelinkt zijn met de Panama Papers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van