Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Zakgeldapp Otly failliet ondanks investering van Uber

27 juni 2019 16:56 Aangepast: 27 juni 2019 19:49
Beeld © Otly

Het bedrijf dat de zakgeldapp Otly op de markt bracht, is failliet. De startup, die wilde uitgroeien tot volwaardige bank voor kinderen, wist onder meer geld op te halen bij taxi-app Uber. Maar dat was blijkbaar niet genoeg.

De Amsterdamse startup OinkOink ontwikkelde in 2015 Otly, een zakgeldapp waarmee ouders hun kinderen kunnen laten wennen aan sparen en digitaal geld beheren.

Een jaar later won de app een verkiezing voor Europese startups, die was uitgeschreven door taxi-appbedrijf Uber. Daarbij hoorde ook een investering door Uber-oprichter Travis Kalanick. Hoeveel hij investeerde werd niet bekend gemaakt.

Volwaardige bank

Otly was een gratis app, maar wilde op termijn geld verdienen met advertenties en de uitgifte van digitale tegoedbonnen voor bijvoorbeeld games. Oprichter Jaron Borensztajn zei destijds uit te willen groeien tot een volwaardige bank voor ouders en kinderen.

Waardoor Otly failliet is gegaan, is onbekend. Het bedrijf was vanmiddag onbereikbaar voor een toelichting. Curator Marthe Wiebe zegt nog niet te kunnen zeggen wat de oorzaken van het bankroet zijn. "Ik ben momenteel druk bezig met het inventarisatie van de activa en passiva, dus kan nog geen verdere informatie geven."

Wiebe zegt op zoek te zijn naar partijen die de activa willen overnemen, en mogelijk geïnteresseerd zijn in een doorstart. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore