Bedrijven

Fonds Marcel Boekhoorn verkoopt provider Robin Mobile

26 juni 2019 15:39
Marcel Boekhoorn, directeur van Ouwehands Dierenpark

Sim-onlyprovider Robin Mobile wordt overgenomen door de NUTS Groep, het bedrijf achter energieleveranciers Budget Energie en NLE.

NUTS Groep neemt de provider over van van oprichter Wilfred Rottier en investeringsmaatschappij Ramphastos van miljardair Marcel Boekhoorn. Hoeveel het daarvoor betaalt, is niet bekend gemaakt.

Van energiebedrijf naar dienstenleverancier

NUTS Groep is vooral bekend als leverancier van gas en elektra. In de afgelopen tien jaar groeide het uit tot de vierde energieleverancier van Nederland. Maar het bedrijf wil meer diensten bieden dan alleen energie. Sinds 2016 levert het ook vaste telefonie, internet en televisie. Nu komt daar mobiele telefonie bij.

"De acquisitie van Robin Mobile past in onze strategie om het aanbod van onze diensten nog verder te verbreden", zegt ceo Caroline Princen in een persverklaring. Hoe de klanten van NUTS Groep gaan profiteren van het bredere dienstenaanbod, is nog niet bekend, zegt een woordvoerder tegen RTL Z. "Dat zijn we nu aan het bekijken." 

Sim-onlyabonnementen

Robin Mobile levert sim-onlyabonnementen. Het is een van de kleinere providers in Nederland, die geen eigen netwerk heeft. Robin is naar eigen zeggen de eerste sim-onlyprovider die abonnementen levert met een onbeperkt aantal MB's, sms'jes en belminuten voor een vast bedrag per maand.

Het is niet bekend hoeveel Robin Mobile omzet. Wel meldt het jaarverslag over 2018 dat het bedrijf 'een positief resultaat' heeft behaald. Het eigen vermogen van de provider verbeterde in dat jaar van 2,7 miljoen euro in de min naar negatief 0,9 miljoen euro.

Een mooie kans

De provider werd in 2013 opgericht door Wilfred Rottier. Een jaar later stapte Ramphastos in het bedrijf, waarna een flinke groeispurt volgde. "Ik ben blij dat we het bedrijf de afgelopen jaren naar een nieuwe fase hebben kunnen brengen", zegt Philip van Wijngaarden, partner bij Ramphastos.

Normaal gesproken blijft Ramphastos langer betrokken bij bedrijven waar het een belang in neemt, legt hij uit. Maar in dit geval was de overname door NUTS Groep 'een mooie kans voor Robin Mobile, omdat de propositie van het bedrijf goed past bij die van NUTS Groep'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van