Bedrijven

Albert Heijn heeft oplossing storing gevonden, supermarkten open

25 juni 2019 11:06
Een filiaal van Albert Heijn in Zaandam. Beeld © ANP

De storing aan het kassasysteem van Albert Heijn is verholpen. Door de storing, die iets voor 8 uur vanochtend werd ontdekt, moest ongeveer de helft van de filialen van de supermarktketen de deuren noodgedwongen gesloten houden.

De winkels waar klanten ook via het zelfscan-systeem kunnen afrekenen, waren wel gewoon open. De storing werd namelijk veroorzaakt doordat de kassa's verkeerde informatie kregen vanuit het centrale systeem van het bedrijf. Hierdoor kon er niet worden afgerekend worden bij de gewone kassa's, legt een woordvoerster uit. 

Rond 9 uur werd de oorzaak van de storing gevonden, en konden supermarkten hun deuren alsnog openen. De kassa's moesten hiervoor wel eerst opnieuw opgestart worden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Albert Heijn opnieuw getroffen door grote storing

'Geluk bij een ongeluk'

Rond half tien gingen de eerste winkels weer open, inmiddels werken in nagenoeg alle winkels de kassa's weer, meldt Albert Heijn om 10.36 uur. 

Hoe veel omzet het bedrijf is misgelopen doordat winkels 's ochtends niet open konden, weet een woordvoerder niet. "Een geluk bij een ongeluk, dat het 's ochtends was." Bovendien was een groot deel van de winkels wel open, voegt zij toe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van