Bedrijven

Topman Maximo Ibarra stapt alweer op bij KPN

25 juni 2019 08:12 Aangepast: 27 september 2019 15:01
KPN-topman Maximo Ibarra. Beeld © ANP

Maximo Ibarra houdt het al weer voor gezien als topman bij KPN. De Italiaan vertrekt eind september van dit jaar vanwege 'dringende redenen in de familiesfeer' bij het telecombedrijf. Hij verhuist terug naar Italië, waar hij een nieuwe topfunctie krijgt.

Bij welk bedrijf wil een woordvoerster van KPN niet zeggen. "Dat is niet aan ons." Ibarra krijg in ieder geval geen ontslagvergoeding mee, laat zij nog wel weten. 

Beleggers zijn niet blij met het nieuws, de koers van KPN daalde vlak na het begin van de handel met ruim 2 procent

Geen verband met storing

"Ik betreur de timing, maar familie-omstandigheden gaven mij geen keuze. Ik zal mezelf inzetten om de komende maanden voor een rimpelloze overgang te zorgen naar mijn opvolger", aldus Ibarra in het persbericht. 

Het vertrekt heeft niets te maken met de storing van gisteren, benadrukt het bedrijf. Hierdoor lag een groot deel van het telefoonverkeer gisterenmiddag uren plat. Ook noodnummer 112 was niet bereikbaar. 

Transfer naar Sky

Bij welk bedrijf Ibarra aan de slag gaat wordt niet gemeld, maar in april verloor het aandeel KPN 3,5 procent na geruchten dat Sky Italia hem gepolst zou hebben voor een topfunctie, meldde NRC Handelsblad. Of Sky inderdaad zijn nieuwe werkgever wordt, wil de KPN-woordvoerster niet zeggen. 

Opvolger inwerken

De komende drie maanden blijft hij dus nog in dienst om zijn opvolger, die nog gevonden moet worden, goed in te kunnen werken. 

De geboren Colombiaan werkte sinds 2017 voor het bedrijf, en werd in april van vorig jaar benoemd als opvolger van Eelco Blok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KPN: Telefoonstoring werd niet veroorzaakt door hack

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore