Bedrijven

Verkocht! Veilinghuis Sotheby's in handen van Franse miljardair

17 juni 2019 16:32 Aangepast: 17 juni 2019 16:33
Patrick Drahi, grote man achter midkapper Altice, zegt een groot bewonderaar van Sotheby's. Beeld © AFP

Het bekende veilinghuis Sotheby's is voor 3,7 miljard dollar verkocht aan Patrick Drahi, de Franse miljardair die Altice Europe heeft opgericht.

Sotheby's was in New York aan de beurs genoteerd, maar het verdwijnt daarvan na 31 jaar. Patrick Drahi koopt de onderneming via zijn bedrijf BidFair USA. Hij wilde Sotheby's blijkbaar erg graag hebben, want hij betaalt 57 dollar per aandeel en dat is maar liefst 61 procent meer dan de slotkoers van vrijdag.

Het veilinghuis werd in 1744 opgericht in Londen. In 1955 begon het ook in New York en inmiddels zijn er tien vestigingen waar veilingen worden georganiseerd.

Sotheby's is het in grootte tweede veilinghuis ter wereld, na Christies. Frappant genoeg is ook Christies in handen van een Franse miljardair, namelijk van François Pinault.

Bewonderaar

Drahi is naast ondernemer ook kunstverzamelaar. Hij zegt al lange tijd 'klant en bewonderaar' van Sotheby's te zijn. Drahi is verder de grote man achter Altice Europe.

Dat Franse telecom- en kabelconcern heeft een notering aan de beurs in Amsterdam. Het bedrijf zit zelfs in de midkap-index.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van