Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Apple kan alle iPhones buiten China maken als handelsoorlog verergert'

11 juni 2019 12:41
Een medewerker van een smartphonefabriek in India. Beeld © Getty Images

Apple heeft een plan achter de hand voor als de handelsoorlog tussen de VS en China verder escaleert. De grootste productiepartner van het bedrijf, Foxconn, heeft genoeg capaciteit om alle iPhones voor de Amerikaanse markt buiten China te maken.

Dat vertelde een hooggeplaatste medewerker van Foxconn op een investeerdersbijeenkomst, aldus Bloomberg. China is een belangrijk land voor Apple: de meeste iPhones en iPads worden er geproduceerd, en het is daarnaast de grootste afzetmarkt buiten de VS. 

Maar er heerst onrust: Trump dreigt met een nieuwe ronde importheffingen op producten uit China. Foxconn ondersteunt Apple als de gemoederen te hoog oplopen, laat Young Liu, het hoofd van de semiconductorafdeling, weten op een investeerdersbijeenkomst in Taipei vandaag. 

Tests in India

Een kwart van de productiecapaciteit van Foxconn ligt buiten China, en daar kan gebruik van gemaakt worden, stelt Liu. "We hebben genoeg capaciteit om te voldoen aan Apple's vraag", zegt hij.

Er zouden al investeringen worden gedaan voor Apple in India, en eerste tests worden uitgevoerd met de productie van nieuwere toestellen. Foxconn werkt daarnaast aan de bouw van een fabriek in de Amerikaanse staat Wisconsin, waar werk voor 13.000 man zou komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handelsoorlog op TV: Amerikaanse en Chinese presentatrice kruisen de degens

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore