Bedrijven

Fujifilm gaat weer zwart-witrolletjes verkopen

11 juni 2019 11:33 Aangepast: 11 juni 2019 13:11
Japanse meisjes maken foto's in Kyoto. Beeld © Getty Images

Je dacht misschien dat fotorolletjes en zwart-witfoto's iets zijn uit een ver verleden, maar niets is minder waar. Het Japanse Fujifilm brengt namelijk weer zwart-witfotorolletjes op de markt.

Vorig jaar stopte Fujifilm met het maken van zwart-witfotorolletjes, maar daar komt het bedrijf nu alweer van terug. Volgens Fujifilm vragen zowel 'millennials en GenZ's' als oudere foto-enthousiastelingen er namelijk naar.

Ze willen de foto's die ze maken met de rolletjes - 'met een unieke textuur' - plaatsen op social media, aldus het bedrijf. Vanaf het najaar kun je dan ook weer zwart-witrolletjes kopen, om te beginnen in Japan. Later komen ze mogelijk ook in de schappen te liggen in andere landen, afhankelijk van de vraag.

Digitale camera's

Bij het besluit van Fujifilm om een punt te zetten achter de productie van zwart-witrolletjes werd als reden aangevoerd dat er minder vraag was door de opkomst van digitale camera's.

Verder zouden sommige materialen die voor de productie nodig zijn, moeilijker te krijgen zijn. Maar er zijn nu er andere materialen die gebruikt kunnen worden, aldus het Japanse bedrijf.

Fujifilm is niet de enige die weer fotorolletjes verkoopt. Vorig jaar deed Kodak dat al, nadat het de productie in 2012 had stilgezet. Het Britse Ilford heeft de productie van zwart-witrolletjes trouwens nooit stopgezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore