Bedrijven

'ING heeft geen interesse meer in overname Commerzbank'

10 juni 2019 13:54 Aangepast: 10 juni 2019 14:16
Ceo Ralph Hamers van ING. Beeld © ANP

ING is niet meer geïnteresseerd in een overname van Commerzbank, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens de krant wil ING zich richten op zijn eigen projecten.

Een overname van de Duitse branchegenoot pas niet in de strategie, ceo Hamers wil het niet en ING is nooit heel geïnteresseerd geweest in Commerzbank, beschrijft de krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Duitsland onderzoekt mogelijkheden voor fusie tussen ING en Commerzbank'

Geruchtenmolen op volle toeren

Al maanden zijn er geruchten over een mogelijke fusie tussen ING en Commerzbank. Die staken de kop op nadat fusiegesprekken tussen Commerzbank en Deutsche Bank klapten. ING heeft in het openbaar nooit iets gezegd over de geruchten.

Het Italiaanse Unicredit en het Franse BNP Paribas hadden mogelijk ook interesse in Commerzbank. Volgens Handelsblatt hebben die twee banken echter ook geen interesse meer, voor nu. Voorlopig lijkt Commerzbank dus zelfstandig te blijven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Geen concreet bod ING op Duitse Commerzbank'

Spraken de Nederlandse en Duitse overheden over fusie? 

Nog maar vier dagen geleden kwamen er berichten naar buiten dat Wopke Hoekstra met zijn Duitse tegenpool gesprekken zou hebben gevoerd over een eventueel samengaan van de banken. Het ministerie van Financiën hield zich toen op de vlakte over de inhoud van de gesprekken, maar ontkende niet dat er een gesprek was geweest.

Aan RTL Z liet Hoekstra simpelweg weten dat hij regelmatig contact heeft met Europese collega’s en dat er in die gesprekken vele onderwerpen aan bod komen, maar dat hij niet kan ingaan op de inhoud van de gesprekken. Hij benadrukte toen wel dat het aan de banken zelf is om te praten over eventuele fusies.  

Meer nadelen dan voordelen

In mei hebben analisten van de Amerikaanse bank Citi volgens Handelsblatt een analyse van 50 pagina's over de eventuele fusie gepresenteerd. Financieel gezien zou een overname van Commerzbank voor ING en Unicredit 'moeilijk te verantwoorden zijn'.

Zelfs bij de meest optimistische scenario's zou een fusiebank slechts iets winstgevender zijn dan ING in zijn eentje. "Wij geloven dat de nadelen opwegen tegen de voordelen", concluderen de analisten.  

ING Group wenst geen commentaar te geven op het nieuwsbericht. "Zoals altijd reageren wij niet op geruchten", zegt een woordvoerder tegen RTL Z. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van