Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Elon Musk steekt draak met 'shit' van concurrent Audi

25 mei 2019 15:40 Aangepast: 25 mei 2019 15:44
Beeld © ANP

Elon Musk staat onder curatele als het gaat om tweets over Tesla, maar dat weerhoudt hem er niet van om op Twitter even te sneren naar de concurrent. Een reclame van Audi wordt door hem te kakken gezet.

De Duitse automaker, onderdeel van Volkswagen, plaatste een kort reclamefilmpje op Twitter voor de E-tron, het eerste elektrische model van Audi.

E-tron of étron

Audi promoot de wagen in de VS met de belofte dat het een elektrische auto is die wél tegen de elementen is opgewassen. Mogelijk is dat tegen het zere been van Musk, als bedenker en bouwer van Tesla.

In eerste instantie reageert hij nog met de woorden 'fantastische advertentie', maar als een andere twitteraar hem erop wijst dat étron in het Frans 'drol' betekent, voegt hij daar per tweet nog 'stop met het sturen van deze shit' aan toe.

Rechszaak

Musks tweetgedrag is omstreden, sterker nog: hij is er zelfs voor aangeklaagd door de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Die daagde Musk voor de rechter omdat hij meerdere keren via Twitter koersgevoelige informatie over Tesla verspreidde.

Van de rechter mag Musk geen nieuwe informatie meer delen over financiële resultaten, mogelijke overnames of productieaantallen van Tesla.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore