Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Nog meer problemen voor Boeing: 'beurswaakhond doet onderzoek'

24 mei 2019 18:41 Aangepast: 24 mei 2019 18:45
Wereldwijd worden de Boeings 737 Max aan de grond gehouden. Beeld © Getty

Vliegtuigbouwer Boeing heeft er weer een nieuw probleem bij. De Amerikaanse beurswaakhond SEC onderzoekt of het bedrijf de aandeelhouders wel goed heeft geïnformeerd over de perikelen met de 737 Max.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen de SEC. De toezichthouder onderzoekt of Boeing aandeelhouders adequaat heeft geïnformeerd over de technische staat van het vliegtuig.

Pril

Ook wordt gekeken naar de boekhouding om te controleren of de financiële gevolgen van de crashes en de nasleep op de juiste manier zijn weergegeven.

Het onderzoek zou zich nog in een pril stadium bevinden en vaak genoeg leidt een onderzoek van de SEC niet tot een echte aanklacht. Toch is het een zoveelste hoofdstuk in de crisis voor het Amerikaanse concern.

Vliegtuigen aan de grond

Nadat twee toestellen van het type 737 waren gecrasht, vermoedelijk door hetzelfde technische probleem, besloten de luchtvaartautoriteiten in maart dat het vliegtuig niet meer de lucht in mag. Sindsdien staan er honderden toestellen geparkeerd en het is nog niet duidelijk wanneer ze weer kunnen gaan vliegen.

Boeing liet deze week nog weten dat het de software-update voor het toestel af heeft, maar de Amerikaanse toezichthouder zei een dag later dat het nog maanden of zelfs een jaar kan duren voor het vliegverbod wordt opgeheven/

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van