Bedrijven

EU-hof: fusie Vodafone en Ziggo niet in strijd met de regels

23 mei 2019 10:41 Aangepast: 23 mei 2019 11:12
Hoofdkantoor van het fusiebedrijf VodafoneZiggo in Utrecht. Beeld © ANP

De fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo, is niet in strijd met de regels voor de interne markt. Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.

Vodafone en Liberty Global bundelden eind 2016 hun Nederlandse activiteiten. Daaruit ontstond fusiebedrijf VodafoneZiggo, dat na KPN een tweede grote speler werd die in Nederland vaste én mobiele diensten aanbiedt met een eigen netwerk.

KPN moet proceskosten betalen

Volgens KPN had de Europese Commissie de gevolgen van de fusie niet op de juiste manier ingeschat. Ook was de onderbouwing van de beslissing over het samengaan niet goed. 

Volgens KPN zouden onder meer bepaalde sportwedstrijden niet meer op dezelfde manier beschikbaar zijn voor klanten van KPN na de fusie. De rechter was het daar niet meer eens. In plaats van de sportzender Ziggo Sport kan KPN namelijk gebruik maken van de min of meer vergelijkbare zender Fox Sports.

KPN is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Het bedrijf kan nog in beroep gaan. Een woordvoerster laat weten dat KPN 'teleurgesteld' is en dat de uitspraak verder wordt bestudeerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van