Bedrijven

BMW zwaait de topman van concurrent Mercedes uit met grap

22 mei 2019 14:40 Aangepast: 22 mei 2019 14:51
Mercedestopman Dieter Zetsche in een BMW i8 Roadster.

Duitsers staan in het algemeen niet al te zeer bekend om hun gevoel voor humor, maar op de socialmedia-afdeling van automerk BMW wisten ze wel raad met het afscheid van de topman van concurrent Mercedes.

Topman Dieter Zetsche heeft vandaag zijn laatste dag bij het Duitse luxemerk, na 13 jaar aan het hoofd van moederbedrijf Daimler te hebben gestaan. Dat afscheid was vorig jaar al aangekondigd, hij wordt opgevolgd door de Zweed Ola Källenius

De vertrekkende topman wordt door het blad Der Spiegel omschreven als een alphamannetje, omdat hij hard en compromisloos kon zijn en allergisch voor kritiek was. Ook viel hij op als showman die de kerstboodschap aan zijn personeel presenteert als sprookjesverteller.

Dank voor de concurrentie

Leuke filmpjes maken kunnen ze niet alleen bij Daimler, blijkt vandaag. De grote concurrent van het bedrijf uit Stuttgart, BMW, dankt Zetsche voor de jaren van 'inspirerende concurrentie' en wenst hem het beste voor de toekomst. 

En daar heeft het bedrijf in een filmpje nog wel wat tips voor. Nadat 'Zetsche' zijn pas heeft ingeleverd en keurig thuis wordt gebracht door de chauffeur van de zaak (in een Mercedes uiteraard) scheurt hij onder het motto 'free at last' weg in BMW's elektrische topmodel i8 Roadster. 

"Pensioen betekent dat je je verleden achter je kan laten en je toekomst kunt omarmen", knipoogt BMW. 

Comeback in 2021

Zetsche is overigens nog lang niet uit beeld bij Daimler. Na een verplichte afkoelperiode van twee jaar keert hij terug bij het bedrijf als president-commissaris. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Topman Dieter Zetsche van autoconcern Daimler volgend jaar weg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van