Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Minder bedrijven failliet in juli

08 augustus 2016 06:57 Aangepast: 08 augustus 2016 06:58

Er zijn minder bedrijven failliet verklaard in juli dan in juni. Het gaat om een kleine afname: afgelopen maand zijn er in totaal 16 faillissementen minder uitgesproken dan in juni.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze ochtend. De daling volgt op een stijging in juni.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op, om daarna weer drie maanden te dalen. 

Dalende trend sinds 2013

In onderstaande grafiek zie je het aantal faillisementen van bedrijven en instellingen sinds 2012 (exclusief eenmanszaken).

Thumbnail

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 346 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, in juli failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 64.

Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 52. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector en de horeca.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore