Bedrijven

Air France-KLM merkt dat passagiers vervoeren beter gaat zonder stakingen

10 mei 2019 09:43 Aangepast: 10 mei 2019 10:03
Vliegtuigen van Air France en KLM. Beeld © ANP

De vervoerscijfers van Air France-KLM over de maand april zijn spectaculair beter dan die van een jaar eerder. Vooral de Franse tak van het bedrijf vervoerde veel meer mensen. Dat is niet zo vreemd, want in april 2018 werd Air France nog geplaagd door stakingen.

Inmiddels is de ceo van Air France-KLM vervangen en het personeel is weer rustig na het afsluiten van een nieuwe cao in oktober vorig jaar.

Veel meer passagiers

Die rust doet het bedrijf goed, blijkt nu. Bij Air France steeg het aantal vervoerde passagiers in april met maar liefst 14,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De Franse tak van de luchtvaartcombinatie vervoerde daarmee op een haar na 4,5 miljoen mensen in een maand.

Bij KLM was de groei met 1,8 procent een stuk bescheidener, maar die maatschappij had vorig jaar dan ook niet een enorme dip te verwerken door stakingen. KLM vervoerde in april 3 miljoen passagiers.

Transavia deed het ook uitstekend in april. Het goedkopere alternatief binnen het concern vervoerde 10,9 procent meer passagiers en kwam uit op een totaal van 1,5 miljoen.

Aandeel in de lift

De sterk verbeterde vervoerscijfers vallen goed op de Amsterdamse beurs. Het aandeel Air France-KLM noteerde rond half 10 een plus van zo’n 1,5 procent.

Nu Air France weer zijn vluchten uitvoert zoals gepland, mag er ook weer gehoopt worden op een hogere bijdrage van de Fransen aan het resultaat van Air France-KLM. Vorig jaar kwam immers het overgrote deel van het operationele resultaat van Air France-KLM op naam van de Nederlanders. KLM boekte namelijk een operationeel resultaat van 1073 miljoen euro, terwijl het grotere Air France niet verder kwam dan 266 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van