Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Europese zegetocht Ajax goed voor 95 miljoen euro

08 mei 2019 23:02 Aangepast: 08 mei 2019 23:13
Beeld © ANP

De Europese campagne van Ajax heeft de club zo'n 95 miljoen euro opgeleverd aan bonussen van de Uefa en kaartverkoop. Door het verlies tegen Tottenham Hotspur in de halve finale loopt de club wel 15 miljoen euro mis.

Dat is namelijk de bonus die Ajax had kunnen bijschrijven als het de finale van de Champions League wel had gehaald. Als het die finale had gewonnen, was dat nog goed geweest voor een bedrag van vier miljoen euro extra. Maar dat gebeurt dus niet.

Toch kan de club terugkijken op een zeer succesvolle Europese campagne, ook in financieel opzicht. Alleen al aan prijzengeld en inkomsten uit kaartverkoop, haalde de club bijna honderd miljoen euro op.

Overwinteren = cashen

Dat het Ajax lukte om de groepsfase van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi te overleven, bracht al ruim 64 miljoen euro op

Het verslaan van Europese grootmachten Real Madrid en Juventus bracht nog eens 22,5 miljoen euro op aan bonussen.

Daar kwam verder nog eens grofweg 8 miljoen euro bij aan recettes dankzij drie keer een uitverkochte Johan Cruijff Arena in de knock-outfase van het toernooi.

Last but not least: dankzij de goede prestaties op Europees topniveau is ook de marktwaarde van de spelersgroep flink gestegen. Supertalent Frenkie de Jong werd al voor 85 miljoen euro verkocht aan FC Barcelona

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van