Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

'Rederij Vroon in zwaar weer, lijdt opnieuw zware verliezen'

03 mei 2019 09:44 Aangepast: 03 mei 2019 09:45
Beeld © Vroon

Familiebedrijf rederij Vroon heeft in 2018 voor het derde achtereenvolgende jaar zware verliezen geleden. Het verlies kwam uit op 226 miljoen euro. Ook 2019 zal verlieslatend zijn.

Dat laat de ceo weten in een toelichting aan het Financieele Dagblad. Het Zeeuwse familiebedrijf, met 3000 werknemers, moet vechten om te overleven, aldus de krant

De rederij, dienstverlener aan de olie- en gasindustrie en vervoerder van containerschepen, droge bulk, auto's en vee over zee, is de afgelopen jaren zwaar getroffen door de crisis in de olie- en gasindustrie. Daardoor kreeg het familiebedrijf minder opdrachten uit de offshoresector.

Nieuwe eisen banken

Van 2016 tot en met 2018 boekte Vroon in totaal meer dan 600 miljoen verlies.Een consortium van achttien banken, waaronder de drie Nederlandse grootbanken, heeft recent nieuwe eisen gesteld in ruil voor verdere financiering, aldus het FD. 

Het bedrijfsresultaat (ebitda) en de kasstroom moeten fors toenemen en er moeten nog meer bedrijfsonderdelen worden verkocht om de forse schuld te verminderen. De banken monitoren de situatie van kwartaal tot kwartaal. De schuld bedraagt nu meer dan 1 miljard euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van