Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Meer dagelijkse gebruikers, minder nepaccounts voor Twitter

23 april 2019 15:27 Aangepast: 13 juni 2019 17:07
Beeld © Getty

De omzet van Twitter is afgelopen kwartaal gestegen. In het eerste kwartaal van 2019 behaalde de microblogdienst een omzet van 787 miljoen dollar (700 miljoen euro), een stijging van 18 procent op jaarbasis.

Ook het aantal gebruikers dat dagelijks twittert zat in de lift. Het gaat om 134 miljoen accounts, een jaar eerder waren dat er 120 miljoen. Het bedrijf verliest wel gebruikers die minder vaak actief zijn.

In het eerste kwartaal van 2019 telde het bedrijf 330 miljoen maandelijks actieve klanten. Een kwartaal eerder waren dat er nog 336 miljoen. Twitter wijt dit aan de strijd tegen nepaccounts.

Kritiek van Trump

Na de presentatie van de cijfers uitte president Donald Trump harde kritiek op Twitter, omdat het bedrijf volgens hem discrimineert. Het zou accounts van Republikeinen systematisch verwijderen en het mensen moeilijk maken een account aan te maken. 

"Het beste wat Twitter ooit overkomen is, is Donald Trump", verwijst de president naar een citaat van een presentatrice van tv-zender Fox. "Maar ze behandelen me als Republikein niet goed. Ik krijg van meerdere mensen klachten. Als Twitter geen politieke spelletjes zou spelen, zouden ze veel meer gebruikers hebben. Niet vreemd dat het Congres invloed wil krijgen", zegt Trump in twee tweets.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van