Bedrijven

Unilever opnieuw op overnamepad, koopt Amerikaanse voedingsmerk

18 april 2019 19:26 Aangepast: 18 april 2019 19:52
Het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Beeld © Archieffoto ANP

Unilever neemt het Amerikaanse OLLY Nutrition over, een bedrijf dat zich bezighoudt met vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen. Hoeveel het Brits-Nederlandse bedrijf betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

OLLY werd in 2014 opgericht in San Francisco. Mede-oprichter Eric Ryan zal de functie van groeidirecteur gaan vervullen bij het bedrijf, terwijl de rol van bestuursvoorzitter zal worden ingevuld door huidig operationeel directeur Gerry Chesser, meldt Unilever USA.

Naast vitamines en supplementen houdt OLLY zich ook bezig met eiwitten-poeders en snackrepen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen als missie om voeding 'heerlijk makkelijk' te maken, omdat goede voeding 'de basis is voor geluk'. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders. 

Overnamepad

Het is de vierde overname van Unilever in relatief korte tijd. In februari kocht het bedrijf de Britse gezonde snackfabrikant Graze, voor een bedrag van naar verluidt 170 miljoen euro

En in december van vorig jaar kocht de voedings- en levensmiddelenfabrikant de gezonde drankjestak van GlaxoSmithKline, voor 3,3 miljard euro. Iets later die maand werd in Nederland oprichter Jaap Korteweg uitgekocht bij zijn Vegetarische Slager

De overnames passen in de strategie van het bedrijf om te groeien op de markt voor gezond voedsel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van