Bedrijven

'ING aast op overname Duitse Commerzbank'

16 april 2019 19:36 Aangepast: 16 april 2019 19:39
De kantoren van Deutsche Bank en Commerzbank, die willen fuseren. Beeld © EPA

ING zou interesse hebben in de overname van Commerzbank. Dat stelt het Duitse zakenblad Manager Magazin meldt op basis van ingewijden. ING-topman Ralph Hamers zou zijn Duitse branchegenoot en de Duitse overheid hebben gevraagd om hiervoor onderhandelingen te kunnen starten, maar Commerzbank zou dat hebben geweigerd.

Manager Magazin schrijft ook dat ING tegen Commerzbank zou hebben geopperd om zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. Het Nederlandse financiële concern is in Duitsland al jaren een van de grotere private banken. ING telt er ongeveer 8 miljoen klanten.

ING: soms overwegen we overname

ING wil geen commentaar geven op het bericht. Een woordvoerder zegt wel dat de strategie van ING al jaren is gericht op groei op eigen kracht. Er zijn wel situaties waarin de bank volgens de zegsman een overname zou kunnen overwegen.

Dat is bijvoorbeeld als de bank een bepaalde portefeuille graag wil hebben, of als de situatie op een markt waar ING al langer actief is opeens verandert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weerstand tegen megafusie Deutsche Bank en Commerzbank groeit

Moloch met 1800 miljard

Er wordt in Duitsland al een hele tijd gesproken over een samengaan van Commerzbank met Deutsche Bank, maar daar is veel weerstand tegen. Vakbonden vrezen voor tienduizenden banen. Ook binnen de Europese Centrale Bank (ECB) zouden er vragen zijn gerezen over de logica van de deal, aldus bronnen.

Een combinatie van Commerzbank en Deutsche Bank zou een moloch creëren met 1800 miljard euro aan bezittingen. Het zou qua grootte in Europa de nummer drie worden na het Britse HSBC en het Franse BNP Paribas.

Het bericht werd op de Duitse beurs enthousiast ontvangen. Commerzbank, dat eveneens niet wilde reageren, ging in Frankfurt ruim 3 procent hoger de handel uit. Bij ING in Amsterdam liep de koerswinst van eerder op de dag juist wat terug, tot een plus van 0,9 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van