Bedrijven

Drukker van Libelle en Donald Duck op rand van faillissement

15 april 2019 12:47 Aangepast: 15 april 2019 12:59
Een medewerker van Roto Smeets op een archieffoto uit 2004. Beeld © ANP

Circle Media Group heeft uitstel van betaling aangevraagd voor Roto Smeets, een grote Nederlandse drukkerij. Volgens het bedrijf komt dat door de 'zeer uitdagende marktomstandigheden' waar de drukkerijsector mee kampt.

De drukkerij werkt in Nederland voor retailers en uitgeverijen. Roto Smeets drukt volgens de eigen site bijvoorbeeld Quote, Donald Duck, Story, Libelle, Margriet en de Kampioen. Ook de Ikea-catalogus en de Consumentengids rollen bij Roto Smeets van de pers.

Circle Media Group

Roto Smeets Group heeft drukkerijen in Deventer, Doetinchem, Weert en Hongarije. In 2017 werd Roto Smeets, dat 800 medewerkers heeft, ingelijfd door wat later Circle Media Group is gaan heten.

Circle Media Group (CMG) is een Europees grafisch bedrijf dat gevestigd is in Amstelveen en geleid wordt door twee Britten. De groep heeft een omzet van ruim 900 miljoen en heeft 5000 medewerkers. In totaal zijn er 26 drukkerijen in tien Europese landen.

Onduidelijk of bezorging gevaar loopt

Volgens een persbericht op de website van Circle Media Group blijven de Nederlandse bedrijven voorlopig draaien. Tijdens het uitstel van betaling wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om het bedrijf te reorganiseren.

Het lijkt er dus op dat de druk van de bladen voorlopig niet in gevaar komt. Sanoma, dat veel van de bladen laat drukken bij Roto Smeets, reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. Ook bij Roto Smeets zelf kon niet direct iemand worden gevonden om antwoord te geven op vragen van RTL Z.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van