Bedrijven

880 miljoen voor geheimzinnig databedrijf Palantir

24 december 2015 15:51 Aangepast: 04 augustus 2017 00:52

Het geheimzinnige databedrijf Palantir, dat inlichtingendiensten helpt terroristen op te sporen, is nu de vierde hoogst gewaardeerde techstartup van de wereld.

880 miljoen dollar. Dat heeft Palantir dit jaar aan investeringen opgehaald. In juli ontving de techstartup 679,8 miljoen dollar, deze week is daar nog eens200 miljoen dollar bijgekomen.

Met de recente investeringsronde wordt Palantir nu gewaardeerd op een waarde van 20 miljard dollar, waarmee het op de vierde plek staat van hoogst gewaardeerde techstartups - onder Uber, Xiaomi en Airbnb.

Al Qaida
Palantir is in 2004 opgericht en is één van de meest geheimzinnige startups uit Silicon Valley. Onder andere de Amerikaanse inlichtingendiensten zijn klant bij de startup. 

Thumbnail

Palantir helpt hen met het analyseren van data en vinden van connecties en patronen. De datatechnologie van Palantir heeft er onder andere voor gezorgd dat Al Qaida-leider Osama Bin Laden kon worden opgespoord.

De startup is niet van plan om naar de beurs te gaan. "Dat zou het runnen van ons bedrijf heel lastig maken", zei ceo Alex Karp in 2013.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van