Ga naar de inhoud
Bedrijven

Winkelketen Sissy-Boy op de rand van faillissement

Beeld © RTL Nieuws

Ook de modeketen Sissy-Boy verkeert in zeer zwaar weer. Het bedrijf heeft uitstel van betaling aangevraagd, die stap leidt in bijna alle gevallen tot een faillissement. De 45 winkels in de Benelux blijven voorlopig open.

De keten is sinds 2017 in handen van de Brand Retail Group, een samenwerkingsverband tussen investeringsmaatschappij Standard Investments en ondernemer Marcel van Gelderen.

Financiële problemen

Sissy-Boy had het al langer moeilijk. Het bedrijf laat weten dat BRG samen met het management van de keten afgelopen jaar heeft geprobeerd om het bedrijf weer gezond te maken, onder meer door de snijden in overhead, investeringen in online-verkoop en winkels en het veranderen van de collectie.

De tegenvallende verkopen in het najaar brachten Sissy-Boy uiteindelijk in zulk zwaar weer dat er gezocht moest worden naar een overnamekandidaat die flink zou willen investeren in het bedrijf. Die is uiteindelijk niet gevonden.

Overnamekandidaat haakt af

Sissy-Boy schrijft dat er 'vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector' hadden plaatsgevonden, maar dat die partij zich 'onverwacht terugtrok'.

Ingevoerden melden aan Quote dat het om ondernemer John van Deursen zou gaan, die onder meer de kledingketen Shoeby heeft opgericht.

Door het dreigende faillissement staan er 600 banen op de tocht bij Sissy-Boy. De keten heeft 45 winkels in de Benelux. Er wordt nu gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart.

Bron: RTL Z