Ga naar de inhoud
Bedrijven

Bert Habets plotseling weg als topman van RTL Group

Bert Habets. Beeld © ANP

Bert Habets stapt op als topman van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Hij vertrekt vanwege 'persoonlijke redenen'. Zijn positie wordt per direct overgenomen door Thomas Rabe, de voorzitter van de raad van commissarissen.

Rabe is ook topman van het Duitse mediabedrijf Bertelsmann, het moederbedrijf van RTL Group. Hij gaat de functies combineren, meldt het bedrijf in een summier persbericht.

Carrière bij RTL

Het vertrek van Habets komt als een verrassing. Hij stapte ruim twee jaar geleden over van Hilversum naar Luxemburg en was sinds januari 2018 de enige topman van RTL Group. Tot dat moment deelde hij die positie met Guillaume de Posch.

Voor Habets naar het Luxemburgse moederbedrijf ging, was hij sinds 2008 topman van RTL Nederland. Daarvoor was hij financieel bestuurder bij het tv-bedrijf. Hij werkte al sinds 1999 bij RTL.

Mediaconcern Bertelsmann

Dat Rabe de positie van bestuursvoorzitter krijgt, zorgt voor een stoelendans in de raad van commissarissen (rvc) van RTL Group. Martin Taylor neemt zijn positie als voorzitter van de rvc over, zijn vicevoorzitterschap komt nu in handen van James Singh, maakt het bedrijf bekend.

RTL is een internationaal actief bedrijf met belangen in zestig televisiezenders, acht streamingplatformen en dertig radiostations. Bertelsmann is ook eigenaar van uitgeverij Penguin Random Houe en muziekbedrijf BMG. In totaal werken er 117.000 mensen. 

Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 17,7 miljard euro.

RTL-topman
Lees ook:
RTL-topman Bert Habets verruilt Hilversum voor Luxemburg