Bedrijven

Buffers van uitvaartbedrijf Yarden 'alarmerend' laag

01 april 2019 08:46 Aangepast: 28 oktober 2019 15:34
Beeld © ANP

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft financiële problemen en dat komt vooral door de slechte resultaten van de verzekeringstak van het bedrijf. De financiële buffers zijn zorgwekkend laag.

Dat bevestigt Yarden aan RTL Z na berichtgeving van het Financieele Dagblad (FD). "Het klopt dat de solvabiliteit van Yarden Uitvaartverzekeringen onder druk staat", zegt de woordvoerder.

Volgens haar heeft dat te maken met de 'voortdurende lage rente' en 'de opbouw van onze portefeuille'. Verder pakken de Europese normen voor de kapitaalbuffer ongunstig uit, zegt de woordvoerder.

Yarden keert uit aan klanten

Het bedrijf werkt eraan om dit te verbeteren, zegt de woordvoerder. Het bedrijf is dus te sterk afhankelijk van schuldeisers, maar kan nog steeds aan de betaalverplichtingen voldoen.

De financiële problemen hebben dus geen gevolgen voor de verzekerden: Yarden keert gewoon geld uit, verklaart de woordvoerder.

Verouderde polissen

Het FD meldt dat de reserves van Yarden tot een dieptepunt zijn gedaald. De krant noemt de buffers 'alarmerend laag'. De financiële problemen komen volgens het FD deels door verouderde polissen, die Yarden veel geld kosten.

De Nederlandsche Bank droeg Yarden op het verzekeringsdeel te verkopen, maar dat mislukte. Verzekeraar ASR en het Amerikaanse TPG hadden wel interesse, maar uiteindelijk haakten ze toch af. Dat kwam volgens FD vooral door angst over de resultaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Fusie Monuta en Yarden van de baan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van