Bedrijven

Comeback Kamasutrabeurs levert organisator tonnen op

29 maart 2019 06:23
Een show op een eerdere editie van de Kamasutrabeurs. Beeld © Ben Kruijt

Sex sells, en dus is er dit weekend toch weer een Kamasutrabeurs nadat de organisator in 2017 besloot om met het evenement te stoppen. "Het draait om vertrouwen bij het bezoeken van dit evenement." En voor zo'n vertrouwde omgeving zorgen, legt organisator Hillenaar Events geen windeieren.

"Wij geven geen inzicht in cijfers, maar je maakt geen doorstart wanneer je denkt er geen winst te draaien", zegt eventmanager Mariska van den Hout. "In 2017 besloten we om te stoppen, omdat alles ook online te vinden is, de rek was er een beetje uit", zegt zij.

"Maar we kregen zoveel telefoontjes en mailtjes, van mensen die geen andere plek hadden waar ze het zo naar hun zin hadden als op de Kamasutrabeurs. Toen hebben we nagedacht en het nieuw leven ingeblazen", aldus Van den Hout.

De beurs heeft een grote schare trouwe bezoekers, vertelt zij. "Ze weten wat ze bij ons kunnen, vertrouwen is heel belangrijk gepaard aan het onderwerp erotiek."

Blote billen

In de attracties kunnen bezoekers seks hebben. Om dat voor iedere bezoeker veilig te laten verlopen, mag niet iedereen zomaar naar binnen. Voor de meeste attracties geldt: alleen stellen mogen binnen. Ook is er een streng verbod op foto's maken en lopen er beveiligers rond om dat te handhaven.

"Je geeft jezelf letterlijk bloot en dan is het fijn dat er rekening wordt gehouden met wat er zich afspeelt en er geen vrouwen of mannen rondlopen die er misbruik van maken dat je daar in je blote billen staat", legt Van den Hout uit. "Als je daar bent met je partner, wil je niet de volgende dag herkenbaar op de voorpagina van de krant staan", voegt ze toe.

Op de beurs is ook ruimte voor creatieve uitspattingen. Op de beurs is ook ruimte voor creatieve uitspattingen.

Bankdirecteur en stratenmaker

Wie komen er dan op het evenement af? "Het is heel gevarieerd", vertelt Van den Hout. "Hele jonge mensen, maar ook mensen in de leeftijdscategorie vijftig, zestig jaar. Je kunt hier een bankdirecteur vinden, maar ook een stratenmaker, noem maar op."

Het bedrijf organiseert evenementen zoals Worlds of Dinos en ABBA Gold. Hoeveel omzet en winst het bedrijf met de activiteiten haalt, wil het eveneens niet zeggen. Voor de Kamasutrabeurs maakten we een conservatieve inschatting van de omzet. 

Tonnen omzet

Het bedrijf rekent op zo'n 15.000 bezoekers dit weekend, voor het evenement in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Die betalen behalve entree van minimaal 25 euro ook voor het bezoeken van de attracties op de beurs.

Voor de populairste attracties, het Swingerscafé en het Erotisch Doolhof, betalen bezoekers minimaal 15 euro. Stel dat iedere bezoeker minimaal een attractie bezoekt op de goedkoopste dag, dan levert dat al 600.000 euro op.

Huur voor standjes

Daarnaast staan er op de beurs ook standjes van andere bedrijven. De huur voor een stand varieert van minimaal 680 euro tot 3040 euro, blijkt uit het inschrijfformulier voor bedrijven die op de beurs willen staan. Dat brengt met 24 standjes dus minimaal 16.320 euro op.

Als alle bedrijven de maximale stand van 50 vierkante meter nemen, levert dat ruim vier keer zo veel op. Dat is dan nog exclusief de huur van paskamers, à 25 euro per stuk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huishoudbeurs: cashcow voor Rai, uithangbord voor bedrijven

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van