Ga naar de inhoud
Bedrijven

Boeing zegt sorry voor 'het ongemak' in paginagrote advertentie

Dennis Muilenberg. Beeld © AFP

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een paginagrote advertentie ingekocht in NRC Next die volledig is gewijd aan de twee noodlottige ongelukken met 737 MAX-toestellen. Het bedrijf biedt zijn excuses aan aan klanten en passagiers, vanwege 'het ongemak'.

In korte tijd verongelukten twee toestellen van Boeing, terwijl de vliegomstandigheden goed waren. Alle passagiers van beide vluchten kwamen om het leven.

Nieuw lampje

Inmiddels staan de 737 MAX-toestellen overal ter wereld aan de grond, in afwachting van een veiligheidsupdate. De twee ramptoestellen hadden twee optionele alarmsystemen niet geïnstalleerd, bleek gisteren. Boeing werkt inmiddels aan een extra waarschuwingslampje dat het moet aangeven als een bepaalde sensor niet werkt.

"Het tragische verlies van Ethiopian Airlines-vlucht 302 en Lion Air-vlucht 610 raakt ons allemaal, en verenigt mensen en landen in gedeeld leed met hen die rouwen. Wij zijn verdrietig en betuigen nogmaals onze diepste gevoelens van medeleven naar de naasten van de passagiers en crewleden die aan boord waren", schrijft de Amerikaanse topman Dennis Muilenberg in de advertentie.

Spijt

In de advertentie schrijft Muilenberg verder dat het bedrijf veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en zich in te zetten voor het voorkomen van toekomstige ongelukken. Ook neemt de topman het woord 'spijt' in de mond, maar hij biedt niet zijn excuses aan voor de ongelukken, maar voor het ongemak.

"Ook zijn wij op de hoogte van het ongemak voor onze klanten en passagiers, dat wordt veroorzaakt door het aan de grond houden van de vloot. Dit spijt ons."

Airbus
Meer van RTL Z
Airbus profiteert (waarschijnlijk) niet van problemen met Boeing 737 Max