Ga naar de inhoud
Bedrijven

ING ook in Italië laks met controle tegen witwaspraktijken

Ceo Ralph Hamers van ING. Beeld © ANP

ING is ook in Italië hard op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken en het toezicht op klanten. Tot ING de zaken op orde heeft, mag het bedrijf daarom geen nieuwe klanten aannemen van de Italiaanse centrale bank.

De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. En zolang die gesprekken lopen, geldt een klantenstop, meldt de Italiaanse centrale bank Banco d' Italia.

De komende dagen zal ING 'hard werken' om oplossingen te vinden voor de problemen die de Italianen hebben geconstateerd, meldt de bank.

Inspectie 

De tekortkomingen kwamen aan het licht tijdens een inspectie die de Italiaanse centrale bank uitvoerde tussen oktober 2018 en januari 2019.

ING wijst erop dat al sinds 2017 hard gewerkt wordt aan nieuw beleid om dergelijke risico's in de toekomst uit te bannen.

Schikking van 775 miljoen euro

ING kwam in september vorig jaar tot een schikking met justitie in Nederland. Het financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig deed om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. Dat leidde tot veel maatschappelijke en politieke verontwaardiging.

Verantwoordelijke
Lees ook:
Verantwoordelijke witwasschandaal ING krijgt 600.000 euro mee