Ga naar de inhoud
Bedrijven

Intertoys sluit nog meer winkels: minimaal 52

De winkels die sluiten houden uitverkoop. Beeld © ANP

Speelgoedketen Intertoys sluit de deuren van nog eens 52 winkels. Voor tien andere is het voortbestaan nog onzeker. Vorige week was al van 91 vestigingen bekend dat ze zouden sluiten. Daarmee valt het doek voor in totaal 153 van de 286 eigen winkels van de speelgoedketen.

Volgens Intertoys-woordvoerder David Brilleslijper blijft het bij maximaal 62 vestigingen die nu alsnog zullen sluiten. Van tien wordt nog bekeken of ze kunnen worden overgenomen door franchisenemers, zegt hij tegen RTL Z. Komende week wordt dat duidelijk. 

Naast de eigen winkels van Intertoys zijn er ook nog 103 franchisevestigingen. Brilleslijper: "Die gaan in principe allemaal door. Het kan zijn dat een enkeling nog afhaakt."

Portugese
Lees ook:
Portugese doorstarter van Intertoys is géén speelgoedspecialist

'Verhuurders werken niet mee'

Vorige week bleek al dat 91 eigen winkels dichtgaan. Dat er nog meer winkels sluiten komt vooral doordat verhuurders niet willen meewerken aan een doorstart, aldus de woordvoerder. Het gaat volgens hem vooral om A-locaties, waar verhuurders liever met een andere partij in zee gaan.

De winkels waarvoor het doek valt, sluiten uiterlijk in de tweede helft van mei. De winkels die gaan sluiten houden uitverkoop. 

Dit is een artikel van