Ga naar de inhoud
Bedrijven

Durex-eigenaar niet goed beveiligd, verlaagt omzetverwachting na hack

Reckitt Benckiser maakt onder meer Durex. Beeld © AFP

De aanval met Petya-ransomware heeft grote effecten voor Reckitt-Benckiser, de maker van onder meer Durex, Calgon, Nurofen en Cillit Bang. In plaats van een groei van de omzet van 3 procent eindigt het tweede kwartaal juist met een daling van de omzet, met 2 procent.

Door de cyberaanval Petya heeft Reckitt Benckiser te maken met productieproblemen in de fabrieken. En ondanks dat de onderneming denkt dit voor een deel in de rest van het jaar te kunnen compenseren, zal de omzet er wel onder lijden. Die zal namelijk niet met 3, maar met 2 procent groeien. 

Reckitt waarschuwde eerder al dat klanten mogelijk misgrijpen in de winkel door vertraging van de productie. Sommige fabrieken kampen nog steeds met productieproblemen. 

Productieproblemen

Reckitt Benckiser is één van de eerste ondernemingen die meldt dat aanval met Petya software invloed heeft op de omzet. 

Naar verluidt lijdt ook Nivea-maker Beiersdorf flinke schade. In het Duitse magazine Stern sprak een anonieme manager van 'vele miljoenen'. Verder hadden pakketvervoerder Fedex, waar TNT bij hoort, en de Deense containervervoerder en olieproducent A.P. Möller-Maersk veel last van Petya.