Ga naar de inhoud
Bedrijven

'Doorstart Intertoys met Portugese investeerder bijna rond'

Intertoys maakt een doorstart met een deel van de winkels. Beeld © ANP

Een doorstart van speelgoedketen Intertoys is 'zo goed als rond'. Koper zou de Portugese investeerder Green Swan zijn. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Green Swan zou volgens de krant minimaal 100 van de 286 eigen winkels van Intertoys willen overnemen. Er zijn verder nog zo'n 100 winkels in handen van franchisers.

Een woordvoerder van Intertoys wil niets zeggen over het bericht. Wel wil hij kwijt dat er serieuze gesprekken zijn met één partij. Mocht dat niets worden, dan is er nog een andere partij waarmee verder kan worden gesproken. Na het weekend verwacht de woordvoerder duidelijkheid te kunnen geven. De curatoren waren aan het eind van de middag niet bereikbaar voor commentaar.

Directeur
Lees ook:
Directeur Intertoys: we hebben last van internet, Kruidvat en Aldi

Maxi Toys en Bart Smit

Intertoys heeft 286 eigen winkels. Als er maar met maar 100 daarvan een doorstart gemaakt zou worden, dan zou dat een forse afslanking van de keten betekenen.

Green Swan kocht onlangs al het Belgische Maxi Toys, dat eerder net als Intertoys onderdeel uitmaakte van Blokker Holding. Maxi Toys kocht vorige week ook alle 39 winkels van Bart Smit in België. 

Green Swan kocht ook al de Spaanse en Portugese winkels van Toys ‘R Us.

Dit is een artikel van