Ga naar de inhoud
Bedrijven

FedEx over Petya-virus: niet verzekerd en mogelijk data kwijt

Beeld © Archieffoto ANP

De cyberaanval die TNT vorige maand hard trof, kost moederbedrijf FedEx veel geld. Het is bovendien maar de vraag of alle systemen van TNT die door het virus zijn besmet, nog te redden zijn. Het kan zijn dat de pakketbezorger cruciale data voorgoed kwijt is.

Hoe groot de financiële schade precies is, valt volgens het bedrijf nog altijd moeilijk in te schatten, maar het bedrijf is omzet misgelopen en de kosten voor het vervangen en herstellen van computersystemen lopen nog steeds op. En die financiële schade komt allemaal voor eigen rekening, het moederbedrijf van TNT meldt dat het niet verzekerd is voor cyberaanvallen

TNT, vorig jaar mei overgenomen door FedEx, werd eind juni getroffen door een cyberaanval met zogenoemde ransomware. Dat is een virus dat computersystemen gijzelt zodat de makers losgeld kunnen eisen. Hoewel de meeste diensten inmiddels weer beschikbaar zijn, kampt het bedrijf nog altijd met achterstanden en vertragingen.

Winstverwachting

FedEx houdt wel vast aan zijn financiële doelstellingen voor de komende jaren. Het bedrijf mikt voor de jaren tot en met 2020 op een stijging van de operationele winst met 1,2 miljard tot 1,5 miljard dollar.

Dit is een artikel van