Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Beleggers slepen bestuurders failliet Imtech voor rechter

30 januari 2019 08:41 Aangepast: 30 januari 2019 09:07
Imtechtopman René van Bruggen in 2008. Beeld © Archieffoto ANP

Particuliere beleggers slepen veertien bestuurders en commissarissen van de in 2015 failliet verklaarde technisch dienstverlener Imtech voor de rechter. Ze vinden dat bestuurders en toezichthouders aandeelhouders hebben misleid en stellen hen daarvoor aansprakelijk.

Dat blijkt uit de dagvaarding die is ingezien door Het Financieele Dagblad. Daarin wordt gesproken van corrupte handelspraktijken en het achterhouden van koersgevoelige informatie. Daardoor leden beleggers keer op keer forse verliezen. Door het omvallen van Imtech gingen miljarden aan beurswaarde verloren.

Onder anderen bestuursvoorzitters René van der Bruggen en Gerard van de Aast, en van de financieel topmannen Boudewijn Gerner en Hans Turkesteen worden genoemd, schrijft de krant. Ook president-commissarissen Rudy van der Meer, Kees van Lede, Frans Cremers en bestuurder Paul van Gelder zijn gedagvaard.

Boekhoudschandaal

Bij Imtech was in 2013 een groot boekhoudschandaal aan het licht gekomen. De onderneming verspeelde daarmee het vertrouwen van banken en beleggers en ging uiteindelijk in de zomer van 2015 failliet.

De twee topmannen René van Bruggen en Boudewijn Gerner zijn uiteindelijk door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) veroordeeld tot boetes van respectievelijk 1 miljoen en 500.000 euro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van