Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Bedrijven

Rijkswaterstaat weigerde onterecht vergunning voor toilet bij Fastned

23 januari 2019 14:24 Aangepast: 23 januari 2019 17:12
Een laadstation van Fastned. Beeld © ANP

Plassen en een kopje koffie drinken terwijl je staat te wachten tot je elektrische wagen is opgeladen bij een station van Fastned is een stuk dichterbij gekomen. Het snellaadbedrijf won een zaak die het aanspan tegen Rijkswaterstaat bij de Raad van State.

Fastned was bij de hoogste bestuursrechter beland omdat Rijkswaterstaat geen vergunningen wilde verlenen voor het bouwen van een toiletgebouwtje en een winkel op twee locaties.

De zaak sleept al een paar jaar. In 2017 oordeelde de rechter al dat Rijkswaterstaat het besluit niet voldoende had gemotiveerd, maar daar tekende het agentschap beroep tegen aan. De hoogste bestuursrechter vindt dat vandaag onterecht.

Twee locaties

Het gaat specifiek om twee locaties: Velder aan de A2 en De Horn aan de A7. Rijkswaterstaat zal nu opnieuw moeten gaan kijken naar de vergunningsaanvraag bij Velder. Voor De Horn is de vergunning in de tussentijd trouwens alsnog verleend.

Voor de locatie in De Horn kan Fastned nu trouwens nog niet meteen beginnen met bouwen. Daarvoor moet alsnog eerst een vergunning worden verleend.

Fastned reageert verheugd. "Dit is goed voor elektrisch rijden'", aldus een woordvoerster. Fastned is in meer juridische gesteggel verwikkeld. Zo strijdt de onderneming al enige tijd tegen het verlenen van vergunningen van laadpalen aan uitbaters van tankstations. Hierover lopen verschillende procedures.

"De zaak betrof twee laadstations langs de snelwegen A2 en A7 bij verzorgingsplaatsen Velder en De Horn maar heeft gevolgen voor alle laadstations langs de snelweg. Dit is een grote stap richting volwaardige laadstations waar elektrische rijders tijdens het laden ook van een kop koffie en een broodje kunnen genieten", jubelt het laadbedrijf.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van