Ga naar de inhoud
Bedrijven

Deal vakbonden met PostNL over nieuwe cao, maar FNV doet niet mee

Beeld © ANP

PostNL heeft met drie vakbonden principeakkoorden gesloten over een nieuwe cao voor het gewone personeel en de cao voor zaterdagbestellers. Alleen vakbond FNV is niet akkoord en dreigt met acties.

Er zijn onder meer afspraken gemaakt over een loonsverhoging. Salarissen worden verspreid over vijftien maanden in drie stappen verhoogd met in totaal 3 procent.

PostNL heeft ook toegezegd dit jaar 500 extra pakketbezorgers in dienst te nemen om de werkdruk te verlagen. Het bedrijf zal verder 200 pakketbezorgers met een tijdelijke aanstelling een vast contract aanbieden.

FNV: 'Aanfluiting'

De bonden die akkoord zijn, BVPP, CNV en VHP2, zullen de overeenkomsten positief voorleggen aan hun achterban. FNV is het daar niet mee eens, de vakbond noemt het 'een aanfluiting'. De bond had veel hogere eisen en dreigt met acties

Kaartjes
Lees ook:
Kaartjes toch verstuurd: geen staking bij PostNL in kerstperiode

Hardere lijn FNV

In een eerder stadium van de onderhandelingen koos FNV al een hardere lijn dan de andere vakbonden. FNV wilde al actie gaan voeren tijdens de drukke periode voor de kerstdagen, maar dat werd door de rechter verboden. Volgens de vakbond zijn er nu geen belemmeringen om snel over te kunnen gaan tot acties.

De cao voor het gewone personeel geldt overigens voor ongeveer 18.000 medewerkers van PostNL. De cao voor zaterdagbestellers betreft in totaal zo'n 500 mensen. Postbezorgers hebben daarnaast nog een eigen cao. Daarover werd volgens PostNL nu niet onderhandeld.

Dit is een artikel van