Ga naar de inhoud
Bedrijven

Nuon-moederbedrijf Vattenfall koopt Zeeuws Delta Energie

Magnus Hall, ceo van Vattenfall. Beeld © EPA

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, neemt de Zeeuwse energieleverancier Delta Energie over. Het Zweedse Vattenfall laat Delta onafhankelijk van Nuon opereren. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is onduidelijk.

"Over de kosten doen we geen uitspraak", laat een woordvoerder van Vattenfall weten. Dat het bedrijf de overname nu doet, is omdat het 'een mooie kans is', meldt de woordvoerder. Met de aankoop verstevigt het bedrijf de positie in Nederland, legt zij uit.

Delta blijft

Voor de 170.000 klanten van Delta Energie verandert er voorlopig niets, ook de naam zal de komende jaren hetzelfde blijven. "Er is nog geen beslissing genomen of de naam überhaupt wijzigt." Nuon, waarvan de naam geleidelijk zal verdwijnen ten faveure van die van het moederbedrijf, heeft zo'n 2 miljoen klanten.

Delta Energie blijft op het gebied van klantenservice en verkoop nog wel deels samenwerken met voormalig zusterbedrijf Delta Fiber.

Eerder gesplitst

Het Zeeuwse energie- en telecombedrijf Delta werd eerder al gesplitst in een bedrijf dat energie produceert, PZEM, en een bedrijf dat telecomdiensten en energie levert.

Dat laatste bedrijf werd eind 2017 aan de Zweedse investeerder EQT Infrastructure verkocht. Die geldschieter had ook al kabelaanbieder CAIW in handen. EQT verkoopt nu de tak die energie levert aan Vattenfall.

Nog niet rond

De ondernemingsraad van Delta Energie moet de overname door Vattenfall nog goedkeuren. Ook toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet zijn fiat geven.

Bij de overname gaan geen banen verloren. Op de kantoren in Middelburg en Vlissingen werken in totaal zo'n 500 mensen.

Nuon
Lees ook:
Nuon jaagt duizenden klanten stuipen op lijf met torenhoge rekeningen